Mellandagsrea i Sydney

Varje gång det vankas reor är det lätt att falla tillbaka i shopaholic-fällan. Och det gjorde jag idag. Fast det kändes inte lika illa när jag efter igår känner ekonomisk trygghet igen haha. Köpte julklapp till far min - strumpor (han älskar strumpor...), en beige t-shirt och en "matchande" oldschool aussiekeps. och jag skriver det här för att han nu sitter på ett flygplan och inte kan läsa detta innan jag redan gett honom min julklapp imorgon bitti på hotellet han kommer till runt 8-9 någon gång. Ska bli fint att träffa pappa igen!

Förutom hans julklapp köpte jag även en ryggsäck för 85 dollar tills när jag ska backpacka i Nya Zeeland, och på Guldkusten, med Fredrika, Jakob och förhoppningsvis även David och Linus. Den var på 90 liter och är verkligen stor, ska förutom resan användas till alla mina kläder som jag köpt här nere så jag får med mig det hem sen i maj!

Resten av dagens inköp:


Klänning i jättefin blå färg från Attik, 29 dollar (tidigare 49 dollar)


Klänning från Cotton On, 20 dollar (förut 25)


Tröja från Glue, 30 dollar (tidigare 60) och kamerahalsband 5 dollar (förut 12) :D


Nördglasögon, 12 dollar (ingen rea haha), nagellack, örhängen och ring 5 dollar/st, armband 2 dollar/st!


Linne 19 dollar, svarta shorts 19 dollar, skjorta 10 dollar (förut 35 dollar), BH 10 dollar (19 dollar)


Så var det med det! Nu känner jag mig redo för resan ner till Melbourne med pappa och med mina fina smycken och min BH är jag även redo för nyår! Vet inte alls vad vi ska göra med det löser väl sig. Ser fram emot fyrverkerierna, jag har alltid varit knäpp på det viset, älskar boom-boom.

Puss från Sydney!

Och världen blir aldrig densamma

Jag är så lycklig just nu. Även om mina fina vänner befinner sig på andra sidan jorden och jag skulle ge allt för att få komma hem och krama om er och dricka glögg med tända ljus i en mysig soffa och gå till Gu va' Gott och käka en pizza med gänget en lördagskväll, så sitter jag här i min kineslägenhet i Sydney och bara älskar livet.

Igår var det så julafton. Jag vaknade tidigt och gick upp för jobb mellan 11 och 15, det var supermysigt att säga "god jul" till förvirrade australiensare för att sedan förklara att vi firar jul på julafton och höra dem ge sig på ett försök att greeta mig på svenska. Vissa kunder är bara för härliga alltså haha. Det var en lugn dag och efter passet åt jag ris med beef curry - starkt som attan, sköljde ner det med lite must jag hade tagit med mig. Luke fick mina överblivna biffar jag lagade häromdagen, det uppskattades. Jag sa god jul till honom och Duncan (världens härligaste skotte med tomteskägg) innan jag gick hem, la mig i parken och solade. Läste klart min bok, ringde en morgontrött farmor, mötte Jakob. Sedan var det bara att klä upp sig relativt mycket och bege sig mot svenska kyrkan som hade jultallrik för 25 dollar. Inte jättevärt pengarna om man ser till maten haha, men vi fick se Kalle Anka från 2002 - med Arne! - och känna oss lite som hemma. En tur till katedralen och deras fantastiska julspel blev det innan vi gick till World Square och köpte renhorn för 2,50 dollar (se bilder nedan). Jag och jakob gick på midnattsmässan i katedralen - en riktigt surrealistisk upplevelse må jag säga... rökelse och unga pojkar som sjunger på latin och massa asiater som tackar Gud. Prästen nämnde dock att Kina är det land där kristendomen sprider sig snabbast och om några hundra år kanske Kina har världens största kristna population. Sjukt...? Jag blev kissnödig och gick från kyrkan vid kvart i ett, åkte gratis buss hem från Town Hall. Skype med mamma, mormor & morfar och mina kusiner och min moster uppe i Stockholm blev det också. Sedan la jag mig väldigt trött i sängen och somnade fort! Fin julafton, om än väldigt annorlunda....

Har precis sett Braveheart - mycket bra film! Fattar inte att jag inte sett den förut - och ätit smörpopcorn, efter att ha varit på Bondi Beach idag, Christmas Day. Och nej, vi var verkligen inte de enda som tänkte tanken att åka till stranden en fin solig dag, även om det är just juldagen. Det var väl vi och uppskattningsvis 35 000 människor som njöt av solen på Bondi idag. Livvakterna hade mycket att göra och det var inte det enklaste att åka hem med bussen. Men sola, bada, äta glass och ägna sig åt andra Sydney-relaterade saker kommer jag ju sällan att göra igen på julen.








Det var det julinlägget! Imorgon är det Boxing Day här nere med sjukt mycket rea, får se om jag orkar unna mig något (igen haha). Tar nog en promenad till Alexandria (stadsdelen) om det är väder för det. Nu känns sängen som ett väldigt bra ställe att vara på. Puss och kram och GOD JUL!

And so this is Christmas

Just nu sitter jag, Fredrika och Jakob med ett tänt ljus i kineslägenheten och har tagit oss en julfika. Men inga lussebullar, ingen ischoklad eller knäck här inte - det blev muffins, mörk choklad och chocolate chip cookies. Lite lingonlukt kommer från ljuset, helt okej. Inte som hemma, men lite julkänsla, jo.

Idag har jag jobbat från 11 till 16, efter det bjöd jag kollegorna på jobbet på lite av mina köttbullar, they liked it! Luke slutade vid fem och han hade lovat mig att följa med och åka skridskor, så det gjorde vi. Tåget till MacQuarie shoppingcenter tog 35 minuter och sedan uppenbarade sig en stor fin isrink, mitt bland McDonalds och andra food courts där nere. Helt insane att man kunde sitta på Maccas och se ner på folk som åkte skridskor. Det kostade hemska 20 dollar för att gå in och hyra skridskor - och då var skridskorna verkligen urnötta och sämst haha - men det var sååå värt det! Jag lärde en duktig Luke hur man gör hockeystopp och jag blev fan impad av hur en aussie kunde åka skridskor. Jag var mest rädd för att åka på alla asiater som höll sig som klister vid sargkanten.




Min kameras batteri la av efter att ha tagit en suddig bild. Men Maccas-loggan syns!


Efter det åt jag en chicken teriyaki sushi roll - så j-a gott! - och jag och Luke tog tåget hem till centralen. Som alla andra aussies är en öl obligatorisk på kvällen, så han bjöd mig på en och vi pratade om hundar, snö, skidåkning och arkitektur. En mycket trevlig kväll med min australiensiska polare :)

Gick till Coles och köpte groceries, träffade mina två svenskar Fredrika och Jakob, sedna gick vi hem och nu har vi suttit här i någon timme eller två. Om 9 minuter är det julafton i Sydney.

Jag saknar alla er därhemma som sjuttsingen. Imorgon ringer jag vissa av er och stör på julmorgonen. Bara så ni vet! Pusspuss! Och god jul! :)

How Swedish of me

Medan ni alla sitter hemma och slår in paket och dricker glögg och förbannar er över den meterhöga snön med tiotals minusgrader, så står jag i ett kök i Sydney och steker köttbullar åt mina svenskar efter en dag på jobbet där det är kallare inne än ute. Idga var det för övrigt en snubbe som vann 1800 dollar (typ 12 000 kr) på en pokermaskin och gav mig en dricks på 50 dollar. Vi delar dock på alla dricks vi får så min beskärda del blev 16 dollar, inget jag klagar över! Har faktiskt införskaffat en "tip-jar" där jag lägger mina dricks varje dag. Började förra veckan och den börjar redan bli fylld till en fjärdedel. Förhoppningsvis har jag runt 100 dollar där i februari! Brukar snitta på 2-3 dollar om dagen så det är väl inte ett helt ouppnåeligt mål? :)

Köttbullar var det ja. De har inte direkt blandfärs här nere så jag köpte mängder med minced beef och minced pork och blandade ihop. Ska inte gå in på detaljer men experimentade lite med kryddor och sådär tills den svenska köttbullesmaken var uppnådd! Såhär i efterhand hade kanske mer lök faktiskt (!!) varit bra att ha i, men men! Maja önskar mer köttbullar när hon kommit hem från Melbourne så det blir nog en sats till snart. Gott som fan var det faktiskt om jag ska vara helt ärlig...


Visst, köttbullarna ser brända ut och de blir godare när man gör dem i ugn, men de var inte så brända, och vår ugn luktar piss och vi tänker fan inte göra rent den också haha...

Hemlagad mat är definitivt en sak jag saknar sååå mycket. Mammas gratäng... pappas kyckling... Åsas allt-hon-gör-är-asgott... Herregud, jag vill importera farmors julskinka!! Och mormors julköttbullar!

Veckan i Sydney har gått fort, imorgon är det torsdag och jag ska faktiskt vara ensam i baren en timme, känns ju som ett väldigt stort steg att de låter mig vara boss där, om ändå för en liten stund haha. PÅ kvällen ska faktiskt jag och min kollega Luke åka iväg till norra Sydney och åka skridskor! Har tänkt att jag måste se hur en isrink här ser ut innan jag drar hem. Luke sa att han är kung på skridskor, jag är tveksam...

I övrigt kommer pappa hit på måndag om snön inte stoppar ännu mer flyg. Han ska visst flyga Airbus A380 med Qantas - lite sådär småskraj blir man ju, även om man vet att det inte kommer hända något. Jobbar bara kvällen då pappa kommit, sedan är jag faktiskt ledig ändå från den 28 december tills att jag och pappa kommer hem från resan till Melbourne andra helgen i januari. Blir ju aningens fattigare när jag inte jobbar men ändå betalar en veckas hyra på rummet här. But like anything else, det löser sig.

Känns för övrigt inte ALLS som 23 december.

Puss från Aussieland

Nothing like this

Idag fick jag äntligen sovmorgon igen, sov till ungefär halv tolv, härligt! Vaknade inte av att jag svettades heller vilket är underbart. Gjorde min havregrnsgröt och sedan kom Jakob på besök med två nyheter, en dålig och en bra. Den dåliga var att han blivit rånad på 30 dollar av en galen svart man som hade blivit arg på sin otrogna flickvän eller vad det nu var. Jakob klarade sig oskadd och som tur är var det bara 30 dollar han blev av med, men att något sånt händer mitt på blanka dagen på Broadwaygatan är inte direkt vanligt. Snubben hade inget vapen utan hotade visst bara med sina knytnävar. Jakob hade stannat kvar och pratat med snubben till och med, han hade verkliga problem tydligen. Det kunde ju gått mycket värre, men nu är vi glada att det inte blev så! Puh. De goda nyheterna var att han också bor i Chippendale nu - han har fixat ett rum på Myrtle Street bara några minuters promenad härifrån. Han får betala 190 dollar/veckan (vi betalar 160 dollar/v, per person..) men då har han ju ett alldeles eget rum och det finns internet, osv. Skönt att det är löst iaf!

Han kom iallafall hit vid tolv-ett nån gång och sökte lite jobb. Fredrika jobbade så efter det gick jag ut på en liten promenad för mig själv. Strollade ner till Darling Harbour, kollade in koreanska kvinnor som slog på trummor - det var något Korea-event för att få folk att åka dit... får se hur bra de lyckas med senaste tidens konflikter. :P
Det var iallafall lite coolt att se dem spela på rytmiskt på trummor, helt i samklang (eller vad man nu säger). Gick vidare mot gamla båtar nere vid hamnen, främst från WW2 men det finns även en kopia av Kapten Cook's Endaveour där nere. Det var mulet och åska i luften så jag begav mig hemåt, men innan jag kom hem stannade jag på Paddy's Market, en GIGANTISK (gigantisk) marknad med mycket kläder á la Augustifestens marknader, men framför allt fina stånd med handgjorda smycken och andra fina småsaker - för att inte tala om frukt- och grönsaksmarknaden... Heeeerreguuud säger jag bara! Enorma stånd med små kineser som ropar ut priser (samt en västasian/arab i ett hörn som bokstavligen talat skrek att hans ställe var bäst och hade de bästa priserna etc etc.). Är synd att jag inte hade med mig en kamera - ska ta med mig en nästa vecka - men alltså, jag tänker aldrig mer handla frukt och grönt nån annanstans. Här snackar vi stort och mycket, allt möjligt ni kan tänka er fanns hur billigt som helst: jag köpte tre tomater, en banan, två aprikoser, ett stort äpple och en stor påse sallad för 2 dollar och 55 cent, i stora drag ungefär 20 kronor. Det är billigt om man jämför med hemma där det hade gått på minst 35-40 kronor (Icamänniskan Johanna jämför priser hejvilt). Det blir minst sagt fler besök där när jag ska göra sallad eller vill ha frukt :)

Nu får vi se vad vi gör ikväll - Maja hade tänkt filmkväll at her place men hon fick andra planer, vi vill inte gå ut på krogen men något borde vi hitta på. Vi får se vad Sydney har att erbjuda ikväll :)

Once in a lifetime







Ovan ser ni resultatet av min och Jakobs långa promenad från mitt jobb, till Woolloomoolloo (helvete vad o:n..) och sedan vidare genom Royal Botanic Gardens och Operahuset. Man kan tydligen gå runt det hela vägen, alldeles jättebra är det. Gick även förbi Oprah-scenen där de dagen innan spelade in fyra program av just Oprah Winfrey show. Ni kanske läste om att Hugh Jackman skadade sig lite? Skönt som tusan att det är gjort nu iallafall, det har varit Oprah-mania här nu i vad som känns en evighet - Oprah på nyheterna, Oprah på flaggor, Oprah i tidningen, Oprah på allas munnar. What's the deal liksom?

Har haft två roliga dagar på jobbet sedan dess, idag tog jag med glögg och knäckebröd vilket var uppskattat, lite som minijul med min Castlereagh-familj, hehe. Fick världens känsla av snö, mys och jul när jag luktade på glöggen och jag drömde mig bort för en stund. Aussierna gillade glöggen, fast den var lite för smakfull och spicy för vissa av dem haha. Även om det var alkoholfri från IKEA så tyckte de att den var asstark haha, stora starka australiensare som inte klarar av lite svensk glögg!

Efter jobbet drog jag hem och sedan iväg in till city igen - hamnade på Market City och inhandlade vad som blir min nyårsaftonsoutfit! Jag kommer ju mycket troligtvis inte att fira nyår i Sydney någon mer gång på ett bra tag, så det gäller att ta vara på nyårsaftonen som stundar om två veckor. Hittade wedges i en skoaffär för 60 dollar och sedan den mest underbara klänning jag hittat i en affär sådär, någon gång, ever. 89 dollar och den var min. hade jag hittat den hemma i Sverige hade jag lätt haft på mig den på balen. Hittade sidan där den finns upplagd! http://www.forcast.com.au/products/new-arrivals/tiff-one-shoulder-maxi-dress

Och sen kan jag ju slänga in bilden på mig i mina skor och en långtröja jag hittade på Supré för 7,50 dollar (50 spänn) :) ska nog ha på mig det här imorgon om vi gör något. Kan ju dock säga att jag börjar känna av måstesparamerpengar-pressen från mig själv.



Nehej, men nu vet ni vad jag har för mig - ikväll gör vi ingenting, jag ska nog se lite mer How I Met Your Mother innan vi lägger oss. Fredrika jobbar imorgon, jag ska försöka springa lite ute igen, eller om det är bra väder sätta mig ute i parken och läsa. Eller hjälpa Jakob med diverse letande efter bostad. Fats i övrigt: LIVET LEKER.


Awesomeness

Har idag tagit tag i träningen jag tänkte utföra medan jag är här. Med det så menar jag att springa iallafall 3 ggr i veckan för att hålla igång min kondis något så nära som ganska bra. Idag blev jag förvånad att jag klarade av att springa hela vägen upp till Hyde Park innan mitt knä började göra ont. Det är ungefär alltid 3 km som jag klarar av att springa innan knät börjar säga ifrån. Jag tror att det har med mina joggingskor att göra för jag hade inte de problemen med knät innan jag skaffade dem. Får köpa nya skor innan vi åker iväg till Nya Zeeland och Fiji.

För jag vill verkligen åka till Fiji! Efter att ha övervägt en hel del andra alternativ så tror jag att det blir så iallafall, bäst så både ekonomiskt och tidsmässigt. Tänkte först att risken för regndagar på Fiji är överhängande, men har googlat och kollat runt och även om det skulle regna några dagar så skulle det inte göra mig något. Det gäller bara att hitta lite bra böcker att läsa och ett bra sällskap att vara med så blir det 2-3 härliga veckor på Fiji :)

Eller vad säger ni om det här paradiset? Bild från en reseblogg, bilden tagen i Nadi dit man ska åka i april :)



Imorgon jobbar jag till kl 17 och efter det blir det nog häng inne i staden, jag är sugen på att kolla runt efter klänning att ha på sig på nyår. Det är ju bara lite mer än 2 veckor kvar nu :)

I know exactly why

Nu sitter jag hemma ännu en söndagskväll och bara undrar varför jag inte lägger mig. Istället för att slappa hela dagen har vi gjort en hel del idag faktiskt! Gick upp vid elva (skönt med sovmorgon!) och åt havregrynsgröt som alltid, sedan åkte jag och mötte Jakob (Fredrika jobbade) och drog till Maroubra beach längre söderut i Sydney. Vi skulle åkt till favoriten Coogee men lite impulsivt tog vi en annan buss istället. Maroubra var extremt fint, stor strand som ändå känns mer personlig. Hade jättefina 2 timmar där innan vi åt burgare på en cool restaurang vid stranden, åkte hem - jag gjorde lite impulssopping på Market city, bara för att - och sedan blev det en sväng till K-mart. Hej fläkt i rummet, nu kan jag åtminstone somna fort.

Imorgon ska vi faktiskt titta på en lägenhet nära Hyde park som kostar 760 dollar/veckan. Vi skulle behöva vara 5 personer som bor i lägenheten då för att få det ett gå runt (som det ser ut nu, vet inte så mkt om det), men håll tummarna för att allt ordnar sig! Annars trivs vi bra på Moorgate street 4 just nu, men det skulle vara najs med egen lägenhet i tre månader framåt faktiskt.

Men... egentligen så är det ju faktiskt bara två och en halv månad till vi drar till Nya Zeeland! Helt sjukt att en och en halv månad gått så snabbt (på onsdag är det så längesedan sen vi åkte). I början av mars är mitt Sydneyarbetande över och jag har förhoppningsvis tjänar bra med pengar, just nu sparar jag 50 dollar i veckan (350 kr) och ska försöka att fortsätta med det.

Känner att jag skriver lite random här men har inga roliga bilder plus att jag helst vill lägga mig nu haha. Ben smsade och undrade om jag ville hänga med dem  - Sydneyungdomar "hangs out" varje dag i veckan, om möjligt - men jag är på tok för trött (och solbränd hehehe).

Dags för sängen, over and out, puss på er.

Arrival

Jakob har joinat svenskarna i Sydney och vi letar nu lägenhet istället för rum. Veckan har gått fort med mycket jobb, mycket uteliv, mycket sena kvällar och väldigt lite av den underbara varan sömn. Jag börjar känna att kroppen inte riktigt gillar att jag sover så lite, och inte bara på grund av själva läggdagstiden utan att det är så fruktansvärt varmt i rummet att jag vaknar dyngsvettig på morgonen och kastar mig in i duschen. Hursomhelst så kan jag lova att jag har kul! Ska försöka sova bättre nästa vecka...

 

Så blogginlägg har det ju alltså inte blivit så mycket av, det känns som att förmågan att skriva något intressant tryter när hjärnan bara skriker "soooov!". Men jobbet går galant förutom att jag gjorde ett litet misstag bland pokermaskinerna som kostade klubben 100 dollar. Men allt var okej och det känns skönt att jag har så bra kollegor!

Den här veckan har det blivit sicky weather här och det är så gaaaaalet kladdigt så ni anar inte. Igår var vi ute en sväng på kvällen, bland annat inne i The Rocks och tog oss en liten mangoöl, och på vägen hem klockan 00 på kvällen så svettades jag något så otroligt mycket. Mitt på natten! Gudars.



Har tagit endel bilder men jag orkar fasen inte ladda upp dem alla med den kassa bilduppladdaren som finns på blogg.se... Antar att de flesta av mina läsare här har Facebook så kolla där för mer :) nu ska jag sova ordentligt, jag ska faktiskt jobba imorgon trots att det är lördag - gjorde ett bra intryck på function i måndags så jag fick ta ett till pass. Håll tummarna för att det går bra!



Puss från Aussieland

Down under

Nu känner jag mig verkligen som en aussie. Idag tog jag tåget hem till Ben vid 10-tiden, och vi såg på cricket i ungefär en timme, försökte förstå reglerna men känner mig inte så himla insatt ändå. Jag hade lovat att vi skulle se "Män som hatar kvinnor" (alla har läst Millennium-böckerna här, galen Steig Larsson-mania måste jag säga) så det gjorde vi, och efter det blev det en backyard cricket-match i några minuter med hans systar. Vi grillade lunch också och jag blev sugen på att göra en riktig middag snart. Det var en riktigt fin dag i norra Sydney iallafall :)

Åkte till jobbet vid fem och det var i början galet stressigt. Det var President's dinner ikväll och det betyder alltså att man serverar storkapitalet... var mest i baren i början men sedan fick vi gå runt med mat och servera, något jag klarade av på ett oväntat bra sätt med tanke på att jag i princip aldrig har gjort det förut. Tre tallrikar på en gång, det ni! Kände mig faktiskt rätt stolt över mig själv att det gick så bra. Bandet spelade Beatles, en saxofonist fick mig att drömma mig bort och till slut kom jag på mig själv att faktiskt njuta av kvällen. Trevliga arbetskollegor och jag delade sedan efter stängning på lite champagne som hade blivit över, och jag insåg hur overkligt bra jag har det här nere. Jag lever drömmen, minst sagt.

Här sitter jag nu i mitt rum och svettas sönder, det har varit väldigt kladdigt väder med åskmoln runt staden idag, fast jag har hört att det ska sluta snart och bli bättre väder. Jakob sitter just nu på ett plan ner hit och imorgon kväll, efter att Fredrika och jag firat hennes födelsedag med lite proper middag ute, så ska vi möta mr Grehn på hostelet. Det känns overkligt att allt som händer, faktiskt händer. Jag är en väldigt glad Johanna just nu.

Cheers.

Noodles, baby

Nu får jag egentligen bara leva på 10 dollar fram tills på onsdag, men då detta är ganska omöjligt så får jag låna lite pengar av mig själv. Har ju en skapligt bra budget här, men med implusshoppning och andra saker så är det svårt att hålla den särskilt bra. Till exempel att jag var tvungen att gå kursen i lördags. Anyway, mina nudlar kokas i detta nu, fast snart ska jag gå och handla bacon, grönsaker, ägg och andra basics så att man får i sig tillräckligt av matintaget. Proteiner, kolhydrater och fett kommer man långt med!

Igår åkte jag till norra Sydney för att hänga med kompisar till Ben. De har ett helt annat sätt att "hänga" på än vad vi har här hemma och det är roligt att ta del av hur riktiga Sydneybor spenderar sina lördagar. Åt en oerhört god kycklingkebab också, men det slår inte Istanbul kekab på långa vägar. No way. Iallafall... Hade en väldigt trevlig kväll med roligt sällskap!

Jag och Ben =)



Nu bär det av mot Broadway. 

Do you reckon?

Snacka om att jag var trött imorse när Responsible Conduct of Gambling satte igång kl 9. Fem timmar och några raster senare fick jag pappret jag betalat närmare 500 kronor för att få och nu kan jag helt lagligt göra payouts på jobbet. Känner mig som en tillgång minsann, alltid roligt. Blir nice att kunna skriva det på mitt svenska CV sedan också, både RSA- och RCG-certifikat.



Fredrika är iväg på Luna Park så jag är ensam hemma någon timme till här. Var efter kursen en sväng på stan, och gick förbi Market City som jag inte varit på än (ligger precis bredvid Chinatown bredvid George Street) och gudars vad stort det är! Gick runt lite random och tänkte att jag skulle titta efter skor, när jag såg att de sålde ut skorna jag velat ha på Glue för bara 30 dollar (210 kr). På Glue kotade de 70 dollar, så ni förstår ju att jag kände mig grym som väntade med det köpet tills idag. En klänning för 10 dollar på Cotton On's "rea-affär" så har jag en ny outfit :)




Om någon förresten planerar att köpa Converse inom en snar framtid så kanske ni är sugna på att få ett par till while you're at it? Converse-affären har 2 par för 80 dollar nu (2 par för 560 kronor alltså) och det skulle gå på ungefär 300 kr att skicka hem. Så säg till om det vore något, ett par ehmma brukar ju gå på 700 kronor... Funderar på att köpa 2 par, kanske nästa vecka när lönen kommer, och sedan lägga i den extra resväskan vi ska checka in den 6 maj. Oh well, vi får se.

På tisdag händer mycket! Fredrika fyller år och Jakob landar i Sydney! Jag ska faktiskt gå och titta på lägenhet ett kvarter bort imorgon vid halv två, och ser den bra ut kanske det är ett bra val för oss tre/fyra/fem? Sydney är spännande.

Go ahead

Sitter i mitt och Fredrikas sjukligt stökiga rum och är alldeles galet trött. Veckan på jobbet har gått jättefort och nu är det äntligen helg och jag börjar inte jobba förrän kl 18 på måndag då det är President's dinner på jobbet. Det kommer nog bli en intressant och förhoppningsvis lyckad kväll, vill inte göra misstag när clubens höghuvuden ska få mat. Hm.

Igår var jag på norra sidan av Sydney för första gången. Jag träffade en väldigt fin Ben på krogen i lördags  och igår var jag och Fredrika med honom och hans kompisar, först på en bar med lite biljardspelande, en taxifärd senare var vi på en annan bar och sedan hamnade vi till slut hemma hos hans kompis som bor i ett stort tomt hus, lite stereotypical young aussie sådär. Vi åt sausagerolls med ketchup och Fredrika och jag visade/spelade upp vad svensk musik är. Vet inte riktigt om vi värvade några fans på den fronten men roligt var det iallafall! Fick skjuts hem och nu känns det som att vi på riktigt har fått aussievänner här i storstaden :)

I helgen har jag inte så mycket planerat förutom min RCG(Responsible Conduct of Gambling)-kurs imorgon som börjar kl 9 på förmiddagen och slutar kring halv tre. Eftersom vädret ska bli kasst (=inte sol) så blir det nog ingen strand, utan jag ska snarare leta lägenheter. Vi har börjat fundera på att flytta in till en furnished lägenhet nu när Jakob kommer och vi förhoppningsvis kan hitta en eller två till att dela lägenhet med. 2 bedroom apartment vore nice!

Tänkte mest uppdatera, nu ska jag se Braveheart som en på jobbet lånade ut till mig.

Cheers!

RSS 2.0