Going for the sun

Då är det klart - det blir garanterat en resa till Cooköarna och Nya Zeeland! Jag får pengar i julklapp/20-årspresent av farmor och farfar, vilket betalar mina flygbiljetter t&r till Auckland/Rarotonga. Det blir förmodligen av i mars någon gång, får ta båda ställena på en gång. En vecka på NZ med vandring och två veckor på Cook? Boende på båda ställena går lätt att hitta för runt 100 kr/natten (vandrarhem alltså)... vi får se hur många vi blir som åker, hör från alla möjliga håll att folk vill komma ner, men tyvärr har nog inte alla möjligheten. Skönt att veta att jag kommer att kunna ta mig dit iallafall... Får ju åka själv om inte annat. Det kommer att bli en så himla fantastisk upplevelse! Det har nog inte riktigt sjunkit in än att jag åker på onsdag.


One Foot Island, Cooköarna.Vandra på Nya Zeeland!Har annars tagit farväl av min fina underbara älskade mamma idag och det var jobbigt. Fick en jättefin talismanaktig lyckopresent av henne och den ska jag ha med mig vart jag än går. Vi konstaterade att det "bara" är 27 veckor kvar tills vi ses igen och då ska vi kramas så mycket som det bara går.

Imorgon åker jag in till Norrköping för sista gången innan pappa och jag drar oss mot Arlanda på tisdag kväll. Jag ska träffa Camilla, Alexandra, David, mormor och morfar och även säga hejdå till kollegorna på Ica. Oj oj, känslomässigt jobbig dag blir det iallafall.


But maybe absence does makes the heart grow fonder?The sweetest thing

Alla frågar om jag har resfeber än. "Visst", svarar jag och undrar egentligen vad resfeber är. När man har kalla fötter inför att åka iväg? När man inte kan göra något annat än att tänka på resan som stundar? När man blir tokig av längtan till sitt resmål? I såna fall kanske jag har resfeber. Jag har inte direkt kalla fötter (det lär bli värre framåt tisdag), och tänker definitivt på annat än resan (men mycket av hjärnkapaciteten går åt till tankar kring resan). Men däremot längtar jag ganska mycket tills vi äntligen lyfter från London och når PONR och vi bara kan koncentrera oss på vad som väntar.

Just nu ligger jag ganska bra till med packningen och jag har allt under kontroll när det gäller allt som har med papper att göra (försäkring, respapper, visuminfo osv.). Planeringsmänniskan Johanna fixar det såhär långt.

Men att säga hejdå till alla som varit del av ens vardag så länge är väldigt, väldigt konstigt. Jag har aldrig varit så långt bort från min mamma som nu till exempel, och absolut inte såhär länge. Kommer att sakna min fina mamma. Och självklart inte bara henne - hela min familj och alla som står under epitetet "nära och kära". Vänner man egentligen inte klarar sig utan ska man nu lära sig att klara sig utan. Undrar om jag ens hinner lära mig att göra det innan jag kommer hem igen. Ska säga hejdå till jobbet vilket också är skumt och konstigt, men självklart oerhört skönt på ett annat sätt.

Och när man så ska packa ner sitt liv i en resväska, en ryggsäck och i jackfickor så är det fasen rätt svårt att förstå just hur lång tid 6 månader är. När jag och Camilla åkte till Teneriffa i två veckor hade jag ohyggligt mycket saker med mig men nu känns det som att jag inte ens har med mig hälften så mycket (men oroa er inte, det har jag....).  

6 månader går relativt fort och jag tror att det kommer bli det roligaste, mest spännande och minnesvärda jag har gjort. Och jag säger ju trots allt hejdå till ett liv jag så småningom kommer tillbaka till. Och tänk vad ni ska få höra om mina upplevelser då!

Puss.

Packing, packing?

Tanken är att jag ska packa nu, men jag har bakat en stooor chokladkaka till mitt sista besök på jobbet på måndag, ätit nästan all topping som blev över och mått illa av det, och nu har jag suttit här några minuter och forskat om Cooköarna. Varje ord man läser om dessa fina öar får mig att vilja åka dit och bara där i 6 månader och liksom - inte göra nåt. LEVA bara, helt utan stress eller något. Det mesta verkar vara ganska billigt faktiskt - 100 kr natten på ett idylliskt vandrarhem som t.o.m. hämtar från flygplatsen! - och när vi åker dit så ska vi minsann stanna två veckor eller något. Jag sitter här och längtar ihjäl mig när jag läser denna artikel:
http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/oceanien/soderhavetsoar/article350964.ab


Jag har förresten 22 timmars flygtid från London till Sydney på mig att döda på onsdag. Vad ska man göra? Förslag, tack! =)

"The Hobbit" på Nya Zeeland!

Våra planer expanderas i detta nu när jag idag hörde att inspelningen för "The Hobbit" faktiskt läggs på Nya Zeeland som det varit tänkt från början! Har ju varit en del problem med det där, men Peter Jackson och co kommer alltså till NZ i februari, och tänk att vi kommer att kunna åka dit och i princip besöka inspelningen! Ian McKellen (Gandalf!) och Peter Jackson (för er okunniga regissören av Ringen-filmerna) är ju bara två snubbar man vill träffa. Förhoppningsvis finns det sätt att söka jobb som statist (man KAN faktiskt få drömma haha), men hursomhelst, enormt att bara kunna få vara på plats :)

Läs mer här!


Vandra på Nya Zeeland är ju en dröm!!!

Oz - NZ - Cook Islands?

En vän berättade för mig om någonting som heter Cooköarna som ligger mitt ute i Söderhavet (Stilla Havet är ett annat namn). Jag blev nyfiken, googlade, och hittade vårt nya mål med resan.Det är tydligen en av världens vackraste platser med öarna som helt enkelt är gamla vulkaner som en gång stod högt upp. Blåa laguner och vita sandstränder. Det bor 21 000 personer i ögruppen, och på huvudön Rarotonga bor det bara 9 500 personer vilket ju är mindre än befolkningen i Söderköping...

Kollade upp flygbiljettspriser, och med Air New Zealand kan man åka från Sydney till Auckland (NZ) och sedan vidare till Rarotonga. Denna tripp kostar tur och retur runt 5000-6000 kronor (ca 750 AUD) och jag tror lätt att det skulle vara värt pengarna. För att få er att förstå hur långt man åker:


Cooköarna ligger ungefär på samma längdgrad som Hawaii =)


Planen jag skulle vilja förverkliga är alltså att i februari-mars någon gång - om vi har pengar vilket vi borde ha om vi jobbar - åka på en tur till Nya Zeeland först och vara där i några dagar (se inspelningsplatserna för Sagan om Ringen!) för att sedan dra sig upp mot Cooköarna och leka Lost! Ett tält och lite proviant på en öde strand på en öde ö, så skulle jag kunna tänka mig att bara sitta vid stranden och helt enkelt bara vara i en vecka eller något. Bara tänka och kanske läsa, spela kort med Fredrika (och förhoppningsvis David som kan joina senare). Göra eld av annat än tändstickor och titta på stjärnorna under kvällen.

Det är en dröm jag har nu... och hoppas verkligen att det går att förverkliga den.

Money, money, money

I måndags var jag och köpte australiska pengar på Forex. För 678 kronor fick jag 100 AUD i 20 dollars-sedlar. Jag blev ganska förvånad när jag fick dem i handen - de känns oljiga, inte alls som våra svenska lappar (som verkligen känns som papper) och dessutom var de i en så rolig färg som rött. Och självklart är det några historiska snubbar som pryder dem.
Gillar ni nya designen förresten? Tanken är att headern däruppe ska bytas ut mot bilder tagna i Australien så småningom. Bilden som är där nu tog jag på planet från Stockholm till Teneriffa 2008.

Och jag lovar, ska försöka skriva mer nu när det närmar sig. Bara fem dagar kvar tills vi sätter oss på planet!

The boys will be back in town

Igår hade jag en liten samling av vänner hemma hos mig, för att säga hejdå till folk ordentligt innan jag åker. Visserligen kommer jag att träffa hälften av de som var här ytterligare gånger innan jag åker, men det var jättefint att ha alla här. Det blev hockeyspelande och musiklyssnande och även Eclipse visades (som fick vissa att må lite illa....). Det var en supertrevlig kväll hursomhelst och jag är så glad att jag har så fina vänner.Å andra sidan så fattar man hur mycket man älskar sitt hem - tryggheten, kärleken, vänskapen. De senaste månaderna har varit jättebra även om jag inte gått i skolan. Jobbet har gått framåt och att imorgon blir min sista på länge på Ica känns minst sagt skumt. Jag säger hej då till mitt liv, temporärt. Och jag förstår nu hur mycket jag kommer att sakna det.

Men så kommer the upside of things: sol, bad, engelska, en alldeles underbar stad och fräna nya människor. Det återstår att se hur allt det här slutar, men förhoppningsvis finns allting kvar här när jag kommer hem. 

There is no home like the one you've got
'cause that home belongs to you
 

The attached file

Nu har jag skrivit klart mitt CV på engelska! Det är så skönt att ha det gjort och det var inte alls lika svårt som jag trodde. Fick bra hjälp och hade en "mall" att gå efter. Det svåra är att få det att framgå att jag inte har något annat nummer eller någon annan adress än de svenska jag har. Men äh, det får fungera. Är väldigt nöjd med vad jag skrev i mitt personliga brev! Formal English-lektionerna vi hade i engelska C kom till nytta för första gången tror jag.


Anyways, nu har jag faktiskt skickat my resume till kanske 6-7 olika ställen, varav ett heter Bindaree Beef där chefen snart ska kontakta mig tydligen. Exciting! Allt känns dock sjukt avlägset även om det bara är mindre än fyra veckor kvar nu snart... Jisses.

Nu är det dock inte mycket mer kvar att göra än att jobbsöka via internet, betala en massa saker som försäkring och slutfaktura på mobilen, och skaffa en ordentlig resväska som återstår. Min avskedsfest ser jag fram emot också.

DETTA ÄR HELT GALET! :)

Ryanair i Europa = Tiger Airways i Australien

Här i Europa åker man ganska billigt mellan storstäder om man vänder sig till lågprisflyget Ryanair. Jag har åkt till både Barcelona och London med Ryanair och har bara bra erfarenheter av dem, vilket kanske beror på vad man som person förväntar sig av dem eller inte... Iallafall, i Australien finns det faktiskt ett liknande flygbolag, nämligen Tiger Airways som flyger i hela Australien och i princip hela Sydostasien, med mycket flighter förbi Singapore. Skulle vi ha råd i april någon gång så är det verkligen ett alternativ att flyga norrut i Australien för att uppleva Stora Barriärrevet och andra spännande platser :) dessutom skulle jag också vilja åka till Nya Zeeland för att gå runt på inspelningsplatserna för Sagan om Ringen, men vi får se om det blir av. Är ju lite kallare i NZ haha....

Är ni intresserade så kan ni kolla in Tiger Airways hemsida här.

Idag ska jag faktiskt skriva klart mitt CV på engelska. Jag har blivit jätteförkyld så det känns som att jag behöver hålla mig inne idag. Förhoppningsvis blir jag inte sjuk i Sydney!

5 oktober

Lite ögongodis. Jag gillar - okej, älskar - tv-programmet House, och det finns en mycket gullig skådis som är med i den serien också. Han heter Jesse Spencer och spelar Chase, och han kommer från Melbourne, Australia. Visserligen alldeles för gammal för mig (79'a haha) men man ju alltid hoppas att killarna där nere har lika söt dialekt som Jesse.


Blueberry

Nu har jag precis anmält mig till Blueberrys Work n Holiday-program! Det kostar 3875 kronor och vad det innehåller kan ni ju se, det är skönt att slippa oroa sig över allt det där. Hade egentligen tänkt att fixa allt själv, men med tanke på att jag inte ens kommit till skott med att skriva mitt CV på engelska än (!) så känner jag att några tusen för att få detta som service är rätt värt det. Kommer bland annat få ett ställe att förvara post, internetuppkoppling och en massa andra praktiska saker. Jag ska betala in 1600 kronor idag och resten betalar jag in senare. Det känns super!

Vi hade ju från början tänkt att åka med Work and Travel Company, men vi gav upp det när vi insåg att det blev några tusen billigare att köpa flygbiljetter och visum själva. Tror att vi räknade på att W&T Company-programmet (som hade i princip samma tjänster plus flygbiljetter/visum inkluderat i priset) hade gått på nästan 22 000 kr, medan detta program plus flygbiljetter (12900:-) och visum (1500:-) kommer landa på runt 18 200 kr. Då är det ju flygbiljetterna som tar upp merparten av kostnaden. Dessutom hade vi hört att det var lite si och så med hur bra W&T Company fungerade. Det viktigaste av allt är ju att man får jobb och bostad så fort som möjligt!


Sydney! Harbour Bridge till höger och det fina operahuset till vänster. Very nice!

Har även varit inne på British Airways och skrivit in alla förhandsuppgifter de behöver ha när man landar i London. Vår tripp är ju Sthlm-London-(mellanlandning Singapore)-Sydney. Från London till Sydney är det 22 och en halv timmes flygresa... härligt! Får fixa så att man har saker att titta på under flighten - sova är jag inte särskilt bra på när jag sitter på saker som rör på sig. Kollade på bagagerestriktionerna och tydligen får man ha en ryggsäck PLUS en datorväska med sig på planet. Finns vissa mått för hur stora de ska vara och vikten är 8 kg, kommer bli svårt att packa om några veckor!

Måste på tal om det köpa en resväska som är bra. 23 kg får jag ha i den, blir också en utmaning att packa (=inte packa för mycket haha). Någon som har ett tips på ett bra ställe där man kan köpa bra resväskor, relativt billigt haha?

RSS 2.0