Breathing Sydney

Sitter här röd som en tomat efter att jag inte riktigt förstått att vårsolen i Sydney är stark - väldigt stark! Även om vi gått runt bland skyskrapor och varit under moln from time to time, så tar den extremmycket mer än man tror. Har köpt 30+ sunscreen och aloe vera after sun-lotion nu, så nu är jag laddad. Men det lär bli fler köp av det kan jag lova!

Hursomhelst! Var börjar man? Igår vaknade vi upp för första gången i Sydney och det var väl inte det roligaste att se att det regnade när vi gick upp. Vi bor på YHA Railway Square hostel, väldigt centralt mitt i Sydney. Några av rummen ligger som i gamla omgjorda tågvagnar, och inuti dessa var det pissigt kallt! Det blev dock bättre framåt dagen och regnet slutade.

Fredrika och jag spenderade dagen till att i första hand försöka få tag i boende - något som gick mycket snabbare än vi hade trott. Kanske är det för att vi hade väldig tur, men stället vi ska flytta in till är en relativt stor lägenhet som ligger i Chippendale, nära inner city. Det kommer kosta 160 dollar per vecka, ungefär 1100 kronor. Men då ingår internet och kinesiskan har dessutom ett superfräscht kök och tvättmaskin. Området är bra (vi gick runt en helvetes massa varv och letade efter den inte på kartan utsatta Moorgate street) och ligger nära Broadway street, som övergår i George street som är som Drottninggatan i Norrköping eller Sveavägen i Stockholm. Det känns underbart att vi fick boende så fort och det känns verkligen som att vi kommer att trivas där. :)

Tills vi får flytta in den 18/11 ska vi bo kvar på detta hostel, som faktiskt är ännu bättre än det vi bodde på i London förra hösten. Superfina rum, fräscht kök, cool inredning och framförallt - världens skönaste receptionister! Iallafall killarna som jobbat kväll denna vecka. En av dem har en svensk tjej och kunde faktiskt peka ut på kartan var Söderköping ligger haha. Det blev nästan en timme som jag pratade med dem igår när jag bara skulle hämta lakan, om allt mellan svenska sjöar och var IKEA ligger här i Sydney. Råkade svara på en fråga med ett norrländskt "shju" och då utbrast de "how Swedish of you!". Det märks att vi inte är det första svenskarna här! =)

Efter en lång natts sömn (hela 8 timmar! Har legat på kanske 5-6 resten av veckan) så gick vi idag upp och drog iväg mot Red Bull Flug Tag i Royal Botanic Gardens, mittemot Operahuset. Det var jättemycket folk och det var väldigt kul att se folk försöka flyga med sina hemmagjorda manicker haha. Vi gick sedan mot Operahuset som är storslaget - och har dessutom väldigt coola toaletter - och sedan vidare så att vi såg Harbour Bridge. Ikväll skulle det tydligen vara en stor musikgala (Aria Music Awards) och självaste Sia skulle vara där! Hade man kunnat stå nära utan biljett hade vi lätt gått dit. Nu var det bara biljettinnehavare som fick stå nära röda mattan och scenen. I övrigt känner jag knappt till några andra aussiemusiker förutom Wolfmother och ACDC, så det var väl egentligen inte mycket jag missade hehe. Men vill definitivt se Sia här innan jag åker hem!

   



Vi gick en lång promenad längs Geogre Street inne i city och den fantastiska Pitt Street som leder oss direkt till vårt hostel. Hem och checka in i vårt nya rum där vi nu ska bo i 11 dagar - och det ska bli väldigt kul, jag gillar det här stället mucho! - för att sen bege oss till Hyde Park, några kvarter iväg. Det känns som en väldigt layed back-stad där alla bara tar dagarna som de kommer. En kassörska inne på en klädaffär började prata med oss och fråga vad vi skulle göra ikväll och en massa annat. Folk är så trevliga! Jag pratade också med en bookshops-kassör och frågade om de säljer mycket Stieg Larsson. Yes of course, och han hade de svenska filmerna hemma som han skulle se snart. Och de hade dessutom världens finaste Twilight-böcker med vita omslag med röd text och röda sidor (inte sidorna man läser på, men sidornas sidor... jaja ni fattar).

   




Nu sitter vi i loungen på hostelet och är jättetrötta efter att ha gått så mycket. Men det är faktiskt lagom avstånd till allt. Det enda som jag har anmärkt på som är dåligt är att läsken kan vara fasligt dyr och att de verkligen utnyttjar att folk behöver solkräm - nästan 150 kronor för en sunscreen och en after sun. Galet!


Illa solbränd... haha

Imorgon ska vi på möte på WorknHoliday där våra postboxar kommer att finnas. Ska få australiskt nummer så jag kan ringa och smsa alla hemma mycket billigare och självklart ringa billigare här. Sen är det bara att sätta igång med jobbsök!! Ska ringa och söka mycket imorgon. Har dessutom checkat in ställen vi kan tänka oss att jobba på. Wish us the best of luck!

Puss from your aussiegirl!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Det ser underbart härligt ut gumman! Men du får nog smörja in dig ordentligt &/eller ta på en t-shirt som skyddar axlarna. Det syns att ni har det bra. Njut bara njut! Skönt att ni kom fram .... Puss från mamma!

2010-11-07 @ 22:13:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0